Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.05.30

Mozi a pincefaluban


FILMEK, BOROK HARAPNIVALÓK


A Monori Pincefaluban, a Borvidékek Hétvégéje 2017 programunk előestéjén

Kell egy jó közösség, aminek Te is tagja lehetsz, akikkel havonta találkozhatsz, és együtt megnézhetitek azt a filmet amelyre a legtöbb klubtag szavaz. Emellett megízlelheted a - Szurok Gábor séf által megálmodott - filmhez illő ínyenc falatkákat, és megkóstolhatod a Borháló tematikus borait is.

Mi kell még? Te és a kedvenc filmjeid!

2017.05.28

Orbán-napi főzőverseny és családi nap 2017

Képek a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület főzőversenyéről és egy évtizedes hagyománnyal bíró Orbán-napi baráti összejövetelről. Borrendünket nagytanácsunk két főzőmester tagja, Mészáros János és Sabata Tamás képviselte, alkotásukat a zsűri különdíjjal jutalmazta. De képviseltette magát a Lukácsy család is, igaz a legifjabb tagja békésen egy üveg bor mellett átaludta a munka dandárját!


Borrendi főzőcsapat
2017.05.08

Borvidékek Hétvégéje 2017

A szervező Monor Környéki Strázsa Borrend és a lebonyolító Vigadó Kulturális és Civil Központ jó hangulattal, sokszínű, ingyenes kulturális programokkal és a 22 hazai borvidék legjobb boraival várják a vendégeket.


Borvidékek Hétvégéje 2017

2017.05.08

Májusi KULTMOZI KLUB

Ismét eltelt egy hónap, és érkezik az újabb Kultmozi.
Idei negyedik mozink témáját a valóság és a képzelet határát feszegető alkotásoknak szenteljük... és örömmel nyugtáztuk, hogy igencsak színes repertoár jött össze.


KultMozi Klub

2017.05.07

Új lehetőségek a Monori Csámborgó játékban


A CsámBORgó csapatépítő program tartalmilag erősen kötődik a helyhez, ahol vagyunk. A játék a borászati hagyományainkról, a szőlőműveléshez, szőlészethez, borászathoz, borászati eszközökhöz és a pincefalvakhoz kapcsolódó csapatépítő feladatokat tartalmaz, de a csámborogni vágyók megalkothatják saját, a csapatuknak élményt nyújtó tartalmakat is. A csapatépítő feladatok kihasználják a pincefalu 180 ha nagyságú területét, annak dűlőit, pincesorait, építészeti és természeti értékeit.

Monori CsámBORgó

2017.05.06

Tavasz a Strázsahegyen

Csanádi Imre: Tavasz-ébresztő

Ébredj új tavasz,
jégtörő sugaras,
gallyat lombosító,
rügyet rostosító,
mindenféle madarakat
víg versre tanító

Tavasz a Strázsahegyen


2017.04.04

Összefogásból megújul a Mendei út - Irsai Olivér sor feljárója

A 2016 nagy nyári esőzések hatására pincefalunk Mendei út - Irsai Olivér sor meredek feljáróját szétmosta az eső. A teljesen tönkrement és alig járható utat Szabó Károly borrendi társunk saját költségén rendbehozta, viszont az út meredekségéből és az ismételten várható nyári esőzésekre tekintettel egy végleges vízfolyásálló megoldásra van szükség. Így a feljáró környéki pincetulajdonosok összefogásából és Önkormányzati támogatásból sikerült megteremteni az anyagi alapját a feljáró vízfolyás álló felújításának. A megoldás módja teljesen megegyezik a már bevált kilátóhoz vezető útnál alkalmazott vasúti talpbeton alapú útfelülettel. A betonba ágyazott elemek ellenállnak az eróziónak, így reméljük, hogy hosszú távra megoldja a feljáró használhatóságát nyáron és télen egyaránt. Köszönjük az adományozó pincetulajdonosok és az Önkormányzat támogatását, reméljük rövidesen használatba vehetjük a feljárót. A munkálatok 2017. április 5-én kezdi a Sintár Bt.Monori Pincefalu, Mendei út - Irsai Olivér sor feljáró