Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2019.02.20

Kunsági Női Borrend Bálint-napi ünnepsége


A Kunsági Női Borrend a borbarátság fölidézésére 2016. február13-án,szombaton, tartotta szokásos Bálint-napi ünnepségét. A meghívásnak 25 társ borrend tett eleget, akik az ország különböző borvidékeit képviselték, borrendünket a Szent Erzsébet Tagozat képviselte.

Bálint-nap

2019.01.26

Emlékülés az MBOSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából


2019. év egyik meghatározó eseménye volt az MBOSZ megalakulásának 30. évfordulójának a megünneplése az I. Kárpát-medencei Borrendek Találkozója keretében, Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben. Amely rendezvényen negyvenöt hazai és hét határon túli borrend vett részt. A magyar szőlőfajták és borok világszerte elismertek, a borkultúránk jellegzetes, része az identitásunknak – mondta köszöntőjében Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

MBOSZ 30 éves

2019.01.23

Vince-napi vesszővágás és újbor kóstolás Ópusztaszeren

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják. A néphagyomány szerint Szent Vince vértanú napján (január 22.) tájegységenként különbözőképpen megjósolják a várható szőlőtermést. „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince!” – a szólásmondás szerint, ha Vince napján olvad a hó vagy esik az eső, akkor jó termés várható. Emellett sok helyen a levágott szőlővesszőből is megjósolják az őszre várható szőlőtermést. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a "vincevessző” levágásával történt a jövendölés.


 
Vince-napi vesszővágás-Ópusztaszer

2019.01.06

Miki Papa vendégei voltunk

Mint tudvalévő, hogy a borospincéink a szőlőfeldolgozás és a bortárolás helyszínei, de van egy másik igazán fontos funkciója is, mégpedig a barátkozás, a kvaterkázás és nem utolsó sorban a borkóstolás helyszínei is.

Borkóstoló a pincében

2019.01.01

Nagytanácsunk tagjai a Monori Bejglilejáró Túrán


Nagytanácsunk öt tagja vett részt a hagyományos Monori Bejlilejáró Túrán


Kezdjük az időjárással, szerencsénk volt. Enyhe fagy és később egy kis napsütésben is részünk volt. A Szt. Orbán téren gyülekeztünk és ahogy az lenni szokott Kiss Péter barátunk és túratársunk egy kis reggelivel, forralt borral kényeztette a túrázni induló csapatot. Reggelit követően nekiindultunk, bemelegítésként a pincefaluban sétáltunk, Kiss Péter útközben röviden bemutatta a vendégváró pincéinket, a séta során érintettük a kilátót is.

Bejglilejáró

2018.11.26

Monori Borlovagok Batyus Évbúcsúztatója



MEGHÍVÓ


Monori Borlovagok Batyus Évbúcsúztatója

2018.

 Batyus buli


Tisztelt Borrendtársunk!


Szeretettel hívunk minden Borrendi és Vincellér tagunkat párjával, batyujába tett süteménnyel és borral a 2018. december 7-én, pénteken 1800 órakor tartandó Batyus évbúcsúztatónkra!


Helyszín:Péteri, Óhegy Borház!