Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.12.10

Év végi batyus buli a volt Bodor, ma Mészáros pincében

Év végi batyus buli a nosztalgia jegyében. Főleg a borrend alapító és régi tagjai örömmel és nosztalgiával telített érzésekkel fogadták Mészáros György és felesége meghívását, hogy ebben az évben a borrend tartsa évzáró rendezvényét azon a helyen ahol számtalan borrendi és családi rendezvény részesei lehettünk. Ahogy az régen is volt egy rövid beszámolót követően megkóstoltuk és bőségesen fogyasztottunk a batyuból előkerült ételekből, de nem feledkezhettünk meg a háziak kitűnő pincepörköltjéről sem. Lezártuk az évet és készülünk a jövő évi feladatainkra.


Borrendi batyus buli 2017

2017.11.29

Monori Borlovagok Batyus Évbúcsúztatója a Mészáros pincében

Tisztelt borrendi Társaink!

Zártkörű batyus évbúcsúztató borrendi rendezvény, minden kedves borrendi és vincellér tagunkat párjával, batyujába tett étekkel és borral várjuk 2017 december 8-án, pénteken 18 órára a volt Bodor pincében, melyet az új tulajdonos, Mészáros György biztosít a számunkra!
batyus buli

2017.11.07

Őszi hangulat a Monori Pincefaluban


Ha különböző korosztályoknál arról érdeklődünk, mi jut eszükbe mindenekelőtt a pincehegyi őszről, az ifjabbak azonnal rávágják: lehet kóstolni az újbort, ennek örömére bulit rendezni, s ha még novemberben is alkalmas rá az idő, szabad tűzön sütögetni, bográcsolni, dalolgatni.

A középkorúak mindezekhez hozzáteszik még, hogy ideje a borfejtésnek is, de munka végeztével a mulatságra, eszem-iszomra feltétlenül sort kell keríteni.

Az idősebb generáció már inkább a jó társaság, a nagy beszélgetések híve, némelyikük - ha a hideg őszi esték is szóba kerülnek - a kályha melegét is emlegeti.

2017.10.08

Pincetulajdonosk figyelmébe!


Talán a klímaváltozás hatása vagy csak egyszerűen időszakonként szeszélyesen nagy mennyiségű csapadék hullik egy-egy területre. Monor és térsége szempontjából 500-550 mm/év az átlagos csapadékmennyiség. Időszakonként azonban előfordul, hogy 50-60 mm eső is hullik egy nap alatt, ami az éves mennyiségnek a 10%-a vagy több is lehet.

pinceomlás