Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2014.01.07

Kalandozások Jégvirágtól - Borvirágig 2014

2014. január 11-én 11 órától a Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét. Valószínű akárcsak tavalyelőtt enyhe idő, fogadja majd a kilátogatókat, de ettől még forrni fog a bor a pincékben. Megsúgjuk, hogy mivel mi már tapasztaltuk, hogy érdemes közvetlenül a nyitás utáni órákban odaérkezni. Az emberek, a hangulat, az italok, ételek, a hullámzó gádorok világa hamar beszippant magába…

2013.11.24

Monori Bordalok

Monorról kaptuk a szűkszavú levelet, a pincefaluba csalogató meghívó mellett, a városiasodó nagyközség egyik legérdekesebb embere, Magócsi Lajos fogta benne rímek közé születésnapi-névnapi epilógusát: "Letettem a lantot, ez a dalom máris" - "Söpörtem eleget, söpörjön már más is...."
Mi késztette lapunk régi kedves barátját erre a hirtelen elhatározásra? Ahogy a dőlt betűs kis lírai vallomásból kiderül, nem valami jóvátehetetlen sérelem, csupán az észrevétlen idő, amely már Lajos bátyánk nótás-munkás alkotó életéből hatvanhét esztendőt lepergetett...... https://strazsaborrend.hu/dynamic/szabadfold_1978.pdf

 


2013.11.03

Segíts, hogy legyen film a Monori Pincefaluról!

Tisztelt Monoriak!

 

Talán tapasztalhattátok vagy már egy rövid spot erejéig láthattátok is, hogy készül a Monori Pincefaluról, az ott tevékenykedő borászokról és az ott zajló eseményekről egy kb. 50 perces időtartamú film, amelyet Péterffy András rendez. Azt gondoljuk, hogy ez a film egy igen fontos marketing eszköz lesz a kezünkben, amely a rendező szándéka szerint bemutatásra fog kerülni a televízióban. Ígéret van arra is, hogy az elkészülő filmnek nemzetközi filmfesztiválon is lehetősége lesz a bemutatkozásra: nevezetesen a franciaországi Carcossonne városában évente megrendezésre kerülő ONEOVIDEO nemzetközi szőlő és bor filmfesztiválon.


2013.09.07

Monori Koccintás 2013

Hagyományosnak is nevezhető módon, 2013-ban harmadik alkalommal indul a Koccintás verseny, amelynek célja az ország, vagy a borvidék legkedveltebb borvidéki települése cím elnyerése. Minden borvidéki településnek jó esélye van a cím elnyerésére. Első alkalommal Kiskőrös lett az ország legkedveltebb borvidéki települése, amelynek összlakossága 10 000 fő felett van, míg a tavalyi évben Kisharsány lett a győztes, ahol 550-en laknak.


Monori Koccintás, bortúra, borkóstoló

2013.08.26

A hely - filmek a pincefalvakról

Pincefalvak közé a továbbiakban azokat a településeket soroljuk, amelyek présházainak, pincéinek száma százas nagyságrendű, a pincék több sorban, egymáshoz viszonylag közel, egy jól körülhatárolható területen találhatók. Rendezett térszerkezettel bírnak. A település életének, szőlő-borkultúrájának szerves részét alkotó, hagyományosan is pincefaluként aposztrofált települések, településrészek. (pincefalvak.hu)

pincefalu, bortúra, borkostoló

2013.08.16

Önálló honlapja van a Monori Pincefalunak

A Monori Pincefalu pincészeteinek összefogásával eredményes pályázatot nyújtottunk be a Magyar Turizmus Zrt.-hez - "2013. évi közösségi agrármarketing/bormarketing tevékenység termékpálya programjainak támogatására".

Monori Pincefalu, borkóstoló, bortúra

2013.07.12

Bokros Lajos búcsúztatása

Elhunyt borrendi társunk, Bokros Lajos búcsúztatása és temetése 2013 július 12-én 15 órakor kezdődik a református temető ravatalozójában!2013.06.27

Bokros Lajos borrendünk alapító tagjára emlékezünk

Bokros Lajos borrendünk alapító tagja és nótafája 2013 június 19-én. elhunyt. Jókedve, barátsága, segítőkészsége és nótázása hiányozni fog, emlékét megőrizzük.

Tisztelt Olvasó!


Olvassa el az alábbi cikket és nézze át a fotókat és meg fogja érteni, hiányzik nekünk.

Monori Pincefalu, emlékeink