Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2013.09.07

Monori Koccintás 2013

Hagyományosnak is nevezhető módon, 2013-ban harmadik alkalommal indul a Koccintás verseny, amelynek célja az ország, vagy a borvidék legkedveltebb borvidéki települése cím elnyerése. Minden borvidéki településnek jó esélye van a cím elnyerésére. Első alkalommal Kiskőrös lett az ország legkedveltebb borvidéki települése, amelynek összlakossága 10 000 fő felett van, míg a tavalyi évben Kisharsány lett a győztes, ahol 550-en laknak.


Monori Koccintás, bortúra, borkóstoló

2013.08.26

A hely - filmek a pincefalvakról

Pincefalvak közé a továbbiakban azokat a településeket soroljuk, amelyek présházainak, pincéinek száma százas nagyságrendű, a pincék több sorban, egymáshoz viszonylag közel, egy jól körülhatárolható területen találhatók. Rendezett térszerkezettel bírnak. A település életének, szőlő-borkultúrájának szerves részét alkotó, hagyományosan is pincefaluként aposztrofált települések, településrészek. (pincefalvak.hu)

pincefalu, bortúra, borkostoló

2013.08.16

Önálló honlapja van a Monori Pincefalunak

A Monori Pincefalu pincészeteinek összefogásával eredményes pályázatot nyújtottunk be a Magyar Turizmus Zrt.-hez - "2013. évi közösségi agrármarketing/bormarketing tevékenység termékpálya programjainak támogatására".

Monori Pincefalu, borkóstoló, bortúra

2013.07.12

Bokros Lajos búcsúztatása

Elhunyt borrendi társunk, Bokros Lajos búcsúztatása és temetése 2013 július 12-én 15 órakor kezdődik a református temető ravatalozójában!



2013.06.27

Bokros Lajos borrendünk alapító tagjára emlékezünk

Bokros Lajos borrendünk alapító tagja és nótafája 2013 június 19-én. elhunyt. Jókedve, barátsága, segítőkészsége és nótázása hiányozni fog, emlékét megőrizzük.

Tisztelt Olvasó!


Olvassa el az alábbi cikket és nézze át a fotókat és meg fogja érteni, hiányzik nekünk.

Monori Pincefalu, emlékeink

2013.06.16

Borvidékek Hétvégéje 2013, ahogy megvalósult

A rendezvény után:

Ismét népszerű volt Borvidékek Hétvégéje

Két nap alatt közel 11 ezer bortúrázó látogatott ki Monorra, a Borvidékek Hétvégéjére. A nagyszámú látogatót, azaz bortúrázót 33 pincében várták a Magyarország 22 borvidékéről érkezett pincészetek.Monor egyik nevezetessége Gödöllői-dombság utolsó nyúlványain elhelyezkedő Monori Pincefalu, amely közel 1000 présháznak és pincének ad otthont. Itt rendezték meg a Borvidékek Hétvégéjét, ahol 33 pincében kóstolhatták végig a vendégek Magyarország borvidékeinek legjobb nedűit. Mivel a pincefalu több, egymástól jól elkülöníthető dűlőt is magában foglal, amelyeken tömött sorokban állnak a présházak, ezért a rendezvény szervezői két központi részt is kialakítottak.


Monori Pincefalu, bortúra, borkóstoló