Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2016.12.19

Disznótorok, téli vasárnapok koronája : a hájas sütemény


A bejglik, a diótorták és egyéb süteményköltemények mellett jóval kevesebb szó esik a megérdemeltnél a szilvalekvárral töltött hájasról. Pedig ez a hájas sütemény sztárrá is kinőhetné magát, ha akarnánk. Az ízvilága éppen alkalmassá teszi erre. Bár nem olyan pazar a külleme, mint az ünnepek táján mindenfelé felbukkanó tortacsodáké, de ha elég idősek vagyunk hozzá, hogy behunyt szemmel is felidézzük a nagymamáink udvarán rendezett disznóvágások esti lakomáját záró édességet, akkor más nem is juthat eszünkbe, mint ez. A hájas

Hájas sütemény

2016.12.15

Megtartotta az újraválasztott nagytanács első összejövetelét

Megtartotta az újraválasztott nagytanács első összejövetelét. Ambrózi Pál nagymester felvázolta az előttünk álló feladatokat, átbeszéltük, hogy ki milyen tisztséget vállalna, beszéltünk a társborrendekkel kapcsolat aktívabbá tételéről, tagdíjakról, a következő körzeti borverseny szervezéséről, a Borvidékek Hétvégéje kapcsán felmerülő feladatokról, borrendi zászló felújításáról. Egyszóval van feladat bőven, ja és a két ünnep között fényképezés!


Monori Környéki Strázsa Borrend nagytanácsai értekezlet

2016.12.04

Évbúcsúztató borrendi batyus buli 2016

Néhány nappal a nagytanács és a nagymester megválasztását követően hagyományainknak megfelelően ismételten megrendeztük az évbúcsúztató batyus bulinkat. Az elmúlt évben a KultPince adott otthont a rendezvénynek, ebben az évben az Ó-hegy Borház vendégei voltunk. Ahogy az szokott lenni borrendi társaink párjukkal és hatalmas batyuval és jófajta zamatos monori borokkal érkeztek.


Monori Környéki Strázsa Borrend Batyus buli 2016

2016.11.28

Kína húzza a világ borpiacát

A globális borfogyasztás évek óta nő, jelenleg évi 3 milliárd láda bor talál gazdára, miközben az éves termelés csak 2,8 milliárd láda. A különbség miatt a borkészletek jelentősen csökkentek, a szűkösség miatt az árak növekedni fognak – állítja a Morgan Stanley tanulmánya. A folyamat nyertesei az újvilági bortermelő országok lehetnek.


borok Kínában

2016.11.12

Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora 2016 képekben

Ebben az évben sem szakítottunk hagyományainkkal, november 12-én megrendeztük a Márton-napi Újbor Ünnepünket libavacsorával fűszerezve. Rendezvényünk 15 órakor nyitott, ahogy az szokott lenni kezdetben a kiállító borászok látogatták egymást és kóstolták a bemutatásra szánt újborokat.
       
Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora 2016