Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.05.04

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál 2012

Főzőverseny két helyszínen is

Mivel idén a Monor Környéki Strázsa Borrend energiáit a két héttel később megrendezésre kerülő Borvidékek hétvégéje nevű rendezvény megszervezése köti le, ezért a Monori Lokálpatiróták egylete vállalta a feladatot, hogy a Téglagyári pincéknél és a Bacchus téren megrendezi a Kavaró sütő-főző fesztivált. A fesztivál azonban idén átnyúlik a pincefalu másik részére, az Orbán-szobor környékére is, ahol a szervezés feladatait a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület vállalta magára. 

Monori Pincefalu, Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál

2012.04.23

Megújult egy pince és egy kétvödrös kút

Néhány hete ahogy a Mendei útról bekanyarodtunk az Irsai Olivér sorra feltűnt, hogy a sor elején lévő egyik pince gazdát cserélt.Szinte napok alatt szembetűnő változások indultak meg az épületen és környékén.

Monori Pincefalu, kétvödrös kút

2012.04.16

Építés és rongálás a pincefaluban

Örömmel tesszük közzé, hogy a Szent Orbán és a Bacchus tereken lévő térképtáblák térképei néhány héttel ezelőtt lecserélésre kerültek. A térképek, köszönhetően Horváth János térképész munkájának és támogató segítségének  (Cybermap Bt. Monor, tel: +3630 4976038 ), megújultak és újabb tartalommal bővültek.

2012.04.05

Ismét tavaszi nagytakarítás a pincefaluban

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012. május 05-én (szombaton) a Monori Borút Egyesület ismét megszervezi strázsahegyi takarító akcióját.
A Kövál Zrt. e napon a rendezvény keretében az aktivisták által összegyűjtött hulladékot térítésmentesen átveszi, a felajánlást és a segítséget előre is köszönjük.