Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.10.08

Tűvé-tevők a Jászaiban

Igazi siker a Jászai Mari Általános Iskola aulájában. Illyés Gyula Tűvé-tevők egyfelvonásos vásári komédiájának premier előadásának részesei lehettünk.

2012.10.07

Szüreti Sokadalom és jótékonysági főzés 2012

Hagyományoknak megfelelően, az idei Szüreti Sokadalom menete a Dózsa György úti Gazdakör Székház elől indult. Ebben az évben a városközpont felújítása miatt más úton ment a menet, így az első megálló a Monori Idősek Napközi Otthona előtt volt, majd a sokadalom résztvevői  zeneszó mellett  vonultak tovább az Ady Endre úton a Nicolette Panzióig.


Szüreti Sokadalom, főzés, borkóstoló

2012.10.02

Szüret a pincefaluban

Ahogy az lenni szokott ebben az évben is egy jó hangulatú családtagok és barátok részvételével egy, a régi időket idéző, jó hangulatú, időnként énekszóval is színesített szüret részesei lehettünk a Bodor Borház szőlőskertjében.

2012.09.29

Jótékonysági főzés a Szüreti Sokadalom keretében

A jótékonysági főzés szervezője a Monori Lokálpatrióta Egylet, felelős személy, Balogh Péter.
Tel: 30/9869-371
Időpont: 2012 szeptember 29

Rendezvény támogatói: 

Monor Környéki Strázsa BorrendGemini Televízió
Kövál Zrt.
Monor Város és Uszoda Üzemeltető Nonprofit Kft.
Monori Gazdakör
Monori Polgárőr Egyesület
Régió Lapkiadó Kft
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.

2012.09.21

Koccintás 2012 eredmények

Fergeteges Koccintással köszöntött be az ősz!

 

Idén 12 borvidéken közel 20 település indult a legkedveltebb borvidéki település címért. Számos új helyszínen várta a borkedvelőket a helyi bor, hogy borászokkal és egymással koccinthassanak. A borvidéki települések programokkal, figyelemfelhívó kampányokkal már a versenyt megelőző hetekben készültek a vidám megmérettetésre.
A jelentős megmozdulásnak köszönhetően idén közel 11 ezer ember koccintottegyszerre szerte az országban. A borvidéki településeken szervezett különböző rendezvényeknek köszönhetően a koccintáson résztvevők még sokáig élvezhették a helyi borokat, ismerkedhettek a borvidéki teleülések értékeivel.

Monori Pincefalu, Monori Koccintás 2012, borkóstoló, bortúra

2012.09.11

Túra a Naprendszerben / terepkerékpározás

A projekt keretén belül lehetőség nyílik a Naprendszerben lévő hatalmas távolságok érzékeltetésére, valamint a túra útvonalába eső települések látványosságának megismertetése. Az útvonal a Gödöllői-dombság délnyugati részének csodálatos tájain keresztül halad, lehetőség szerint kerülve a közlekedési útvonalakat. A Naprendszer középpontjául a Sülysápon megépülő bemutató csillagvizsgáló 4 méter átmérőjű kupolája szolgál, amely a valóságban 1400000 kilométer átmérőjű Napot képviseli.Monori Pincefalu, KultPince, Túra a Naprendszerben

2012.09.07

Egy korszak lezárult

Átalakulás - Az idei Kezes-Lábos fesztivál lesz az utolsó nagy tömegeket megmozgató etyeki rendezvény. Rókusfalvy Pál, a főszervező azonban nem megszűnésről, hanem átalakulásról beszélt lapunknak.