Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.09.29

Jótékonysági főzés a Szüreti Sokadalom keretében

A jótékonysági főzés szervezője a Monori Lokálpatrióta Egylet, felelős személy, Balogh Péter.
Tel: 30/9869-371
Időpont: 2012 szeptember 29

Rendezvény támogatói: 

Monor Környéki Strázsa BorrendGemini Televízió
Kövál Zrt.
Monor Város és Uszoda Üzemeltető Nonprofit Kft.
Monori Gazdakör
Monori Polgárőr Egyesület
Régió Lapkiadó Kft
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.

2012.09.21

Koccintás 2012 eredmények

Fergeteges Koccintással köszöntött be az ősz!

 

Idén 12 borvidéken közel 20 település indult a legkedveltebb borvidéki település címért. Számos új helyszínen várta a borkedvelőket a helyi bor, hogy borászokkal és egymással koccinthassanak. A borvidéki települések programokkal, figyelemfelhívó kampányokkal már a versenyt megelőző hetekben készültek a vidám megmérettetésre.
A jelentős megmozdulásnak köszönhetően idén közel 11 ezer ember koccintottegyszerre szerte az országban. A borvidéki településeken szervezett különböző rendezvényeknek köszönhetően a koccintáson résztvevők még sokáig élvezhették a helyi borokat, ismerkedhettek a borvidéki teleülések értékeivel.

Monori Pincefalu, Monori Koccintás 2012, borkóstoló, bortúra

2012.09.11

Túra a Naprendszerben / terepkerékpározás

A projekt keretén belül lehetőség nyílik a Naprendszerben lévő hatalmas távolságok érzékeltetésére, valamint a túra útvonalába eső települések látványosságának megismertetése. Az útvonal a Gödöllői-dombság délnyugati részének csodálatos tájain keresztül halad, lehetőség szerint kerülve a közlekedési útvonalakat. A Naprendszer középpontjául a Sülysápon megépülő bemutató csillagvizsgáló 4 méter átmérőjű kupolája szolgál, amely a valóságban 1400000 kilométer átmérőjű Napot képviseli.



Monori Pincefalu, KultPince, Túra a Naprendszerben

2012.09.07

Egy korszak lezárult

Átalakulás - Az idei Kezes-Lábos fesztivál lesz az utolsó nagy tömegeket megmozgató etyeki rendezvény. Rókusfalvy Pál, a főszervező azonban nem megszűnésről, hanem átalakulásról beszélt lapunknak. 

2012.09.01

Koccintás 2012 szeptember 1. 16 óra

Koccint az egész ország!

 

dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter fővédnökségével Sztanev Bertalan és Dr. Prónay Bence szervezésében, a Monor Környéki Strázsa Borrend egy vidám versengésre invitálja Önöket, amelynek célja, hogy megtalálják Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit. Azt hisszük, hogy a monoriak és ezen belül a pincegazdák támogatásával, a Monori Pincefalu nagyszerű adottságait kihasználva képesek leszünk a Kunsági Borvidék ezen címének megszerzésére. 

2012.08.30

Ulti, fröccs és koccintás

A gyömrői ultisok és a monori borászok összefogásaként a 2012 szeptember 1-én a monori vigadó étteremben megrendezésre kerülő ultiverseny résztvevői részesei a Monori Koccintás 2012 versenynek, amellyel a Monori Pincefalut kívánják támogatni. Ami még különlegessé teszi versenyt, hogy a díjazást fröccsben mérik.