Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.04.04

Összefogásból megújul a Mendei út - Irsai Olivér sor feljárója

A 2016 nagy nyári esőzések hatására pincefalunk Mendei út - Irsai Olivér sor meredek feljáróját szétmosta az eső. A teljesen tönkrement és alig járható utat Szabó Károly borrendi társunk saját költségén rendbehozta, viszont az út meredekségéből és az ismételten várható nyári esőzésekre tekintettel egy végleges vízfolyásálló megoldásra van szükség. Így a feljáró környéki pincetulajdonosok összefogásából és Önkormányzati támogatásból sikerült megteremteni az anyagi alapját a feljáró vízfolyás álló felújításának. A megoldás módja teljesen megegyezik a már bevált kilátóhoz vezető útnál alkalmazott vasúti talpbeton alapú útfelülettel. A betonba ágyazott elemek ellenállnak az eróziónak, így reméljük, hogy hosszú távra megoldja a feljáró használhatóságát nyáron és télen egyaránt. Köszönjük az adományozó pincetulajdonosok és az Önkormányzat támogatását, reméljük rövidesen használatba vehetjük a feljárót. A munkálatok 2017. április 5-én kezdi a Sintár Bt.Monori Pincefalu, Mendei út - Irsai Olivér sor feljáró

2017.02.24

Kaphatunk még egyet?

 


Monor Környéki Strázsa Borrend céljai eléréséhez szükséges pénzeszközöket a tagdíjakból, adományokból, rendezvényeinek bevételeiből, részben pályázati pénzekből és támogatóinak személyi jövedelemadójának felajánlott 1%-ból teremti elő.Kérjük amennyiben módjában áll támogassa borrendünket személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószámunk: 18687659113

 

2017.02.24

XXIII. Városi és térségi borverseny, Monor


A monori József Attila Gimnázium és Szakközépiskola Monor és Környéke Hegyközség, KerBor Kft, Monori Borút Egyesület, a Kövál Zrt, valamint a Monor környéki Strázsa Borrend szervezésében kerül megrendezésre a XXIII. Monori Meghívásos Borverseny. A verseny 2017. április 8-án 15.00-kor kezdődik. A helyszín megközelíthető a gimnázium Dózsa György úti, a postával közös bejáratán keresztül.

Parkolási lehetőségek: a Dózsa György úti parkolóban és az iskola belső területén.


Borverseny, Monor

2017.02.20

Magyar Bor és Pezsgő napja 2017


Egy nap a magyar borkultúráért!


A hagyomány 2017-ben is folytatódik. A magyar bor népszerűsítése érdekében június utolsó hétvégéjén, június 24-én megrendezésre kerül a Magyar Bor és Pezsgő napja. A magyar bor és pezsgő ünnepén ezúttal is minden a magyar borról és pezsgőről szól majd. Ezt ünnepeljük az ország valamennyi borvidékén és határainkon túl.

Borvidékeink, boraink - ismerjük meg, kóstoljuk meg együtt!


Koccintás a Monori Pincefaluban

2017.01.30

Borkóstoló és Chameleon Jazz Band Acoustic koncert a KultPincében


A borok mellé hagyományteremtő farsangi kocsonyakóstolóval készülünk!
A jó borokban dalok is vannak.Se szeri, se száma a borokban rejtőző zenéknek.
Mi most olyat kínálunk Önöknek, amelyből az akusztikus jazz ellenállhatatlan hangulata árad.
Segítünk ráhangolódni ízekkel, színekkel. Miközben válogatott borokat kóstol, az azokhoz illő zenével is kiragadjuk a hétköznapokból.
Február 17-én 19 órától a boraink és a kísérő falatok mellé olyan zenei csemegét kínálunk, amelynek élményét sokáig megőrizheti.