Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.12.10

Év végi batyus buli a volt Bodor, ma Mészáros pincében

Év végi batyus buli a nosztalgia jegyében. Főleg a borrend alapító és régi tagjai örömmel és nosztalgiával telített érzésekkel fogadták Mészáros György és felesége meghívását, hogy ebben az évben a borrend tartsa évzáró rendezvényét azon a helyen ahol számtalan borrendi és családi rendezvény részesei lehettünk. Ahogy az régen is volt egy rövid beszámolót követően megkóstoltuk és bőségesen fogyasztottunk a batyuból előkerült ételekből, de nem feledkezhettünk meg a háziak kitűnő pincepörköltjéről sem. Lezártuk az évet és készülünk a jövő évi feladatainkra.


Borrendi batyus buli 2017

2017.11.29

Monori Borlovagok Batyus Évbúcsúztatója a Mészáros pincében

Tisztelt borrendi Társaink!

Zártkörű batyus évbúcsúztató borrendi rendezvény, minden kedves borrendi és vincellér tagunkat párjával, batyujába tett étekkel és borral várjuk 2017 december 8-án, pénteken 18 órára a volt Bodor pincében, melyet az új tulajdonos, Mészáros György biztosít a számunkra!
batyus buli

2017.11.07

Őszi hangulat a Monori Pincefaluban


Ha különböző korosztályoknál arról érdeklődünk, mi jut eszükbe mindenekelőtt a pincehegyi őszről, az ifjabbak azonnal rávágják: lehet kóstolni az újbort, ennek örömére bulit rendezni, s ha még novemberben is alkalmas rá az idő, szabad tűzön sütögetni, bográcsolni, dalolgatni.

A középkorúak mindezekhez hozzáteszik még, hogy ideje a borfejtésnek is, de munka végeztével a mulatságra, eszem-iszomra feltétlenül sort kell keríteni.

Az idősebb generáció már inkább a jó társaság, a nagy beszélgetések híve, némelyikük - ha a hideg őszi esték is szóba kerülnek - a kályha melegét is emlegeti.

2017.10.08

Pincetulajdonosk figyelmébe!


Talán a klímaváltozás hatása vagy csak egyszerűen időszakonként szeszélyesen nagy mennyiségű csapadék hullik egy-egy területre. Monor és térsége szempontjából 500-550 mm/év az átlagos csapadékmennyiség. Időszakonként azonban előfordul, hogy 50-60 mm eső is hullik egy nap alatt, ami az éves mennyiségnek a 10%-a vagy több is lehet.

pinceomlás

2017.09.10

Mozi a Strázsahegyi pincefaluban

Mozizni – az valami egészen különleges élmény.


Az olvasás például intim műfaj, a könyv az egyedüllétet igényli. Regényt olvasni vonaton, metrón, pályaudvaron, presszóban és számos egyéb helyen is lehetséges, olyankor azonban a külvilág csak szűrve jut el az olvasó emberhez. Igazán lebilincselő olvasmány esetében el se jut egyáltalán, és nincs is szükség rá, hiszen az ember olyankor épp másik világokban tesz látogatást.

A filmet néző ember másképp viselkedik, mint az olvasó. Nevetését az első sorokból felfelé hullámzó jókedv felerősíti, szomorúságát az előtte vagy mögötte ülők közül váratlanul felhangzó egyetlen, szívszorítóan halk sóhajtás is elmélyítheti. Egy-egy, különösen őszintére sikerült, vagy épp hamisan félrecsúszó jelenet után körülnéz: vajon mások is ugyanígy érzik?

A mozizás a közösségi élmények legnagyszerűbbjei közé tartozik

KultMozi