Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2018.01.21

XXII. Vince napi vesszővágás és borverseny Bénye

Szent Vince és a bor, azaz a Vince-napi vesszővágás

Szőlőt és a bort szentek vigyázzák!

 

A szőlészek, borászok mindig is a természettel együtt élték dolgos mindennapjaikat, nem véletlen, hogy szokásaikban is az időjárást és a termést befolyásoló istenek voltak a legfontosabbak. A kereszténység elterjedésével ugyan megmaradtak az ősi hitvilág termésjóslásai, termékenységi varázslatai, de a katolicizmus gazdag szentkultuszából „jutott” a borászoknak is.
E védőszentek (Szent Vince, Szent György, Szent Márton) ünnepei az adott közösség összetartásában mindig is nagy szerepet játszottak, s ez ma is igaz.

 

XXII. Vince-napi vesszővágás és Borverseny Bénye

2017.12.10

Év végi batyus buli a volt Bodor, ma Mészáros pincében

Év végi batyus buli a nosztalgia jegyében. Főleg a borrend alapító és régi tagjai örömmel és nosztalgiával telített érzésekkel fogadták Mészáros György és felesége meghívását, hogy ebben az évben a borrend tartsa évzáró rendezvényét azon a helyen ahol számtalan borrendi és családi rendezvény részesei lehettünk. Ahogy az régen is volt egy rövid beszámolót követően megkóstoltuk és bőségesen fogyasztottunk a batyuból előkerült ételekből, de nem feledkezhettünk meg a háziak kitűnő pincepörköltjéről sem. Lezártuk az évet és készülünk a jövő évi feladatainkra.


Borrendi batyus buli 2017

2017.11.29

Monori Borlovagok Batyus Évbúcsúztatója a Mészáros pincében

Tisztelt borrendi Társaink!

Zártkörű batyus évbúcsúztató borrendi rendezvény, minden kedves borrendi és vincellér tagunkat párjával, batyujába tett étekkel és borral várjuk 2017 december 8-án, pénteken 18 órára a volt Bodor pincében, melyet az új tulajdonos, Mészáros György biztosít a számunkra!
batyus buli