Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.01.23

Szövetség a pincefalvak fejlesztéséért

Magyarországon találhatóak még pincefalvak. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben összességében pedig népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. Programunk célja ezen pincefalvak és értékeinek megismertetése mellett felhívni a figyelmet "kihalásuk" veszélyeire, és egymás megismerésével, tapasztalatok cseréjével a védelem megerősítése.

2012.01.19

Rólunk írta a Kunsági Női Borrend

Ragyogó napsütés, de csípős, hideg szél fogadta a borkedvelőket a monori Strázsa-hegyen, a második alkalommal megrendezésre került „Jégvirágtól a borvirágig” nevű kalandozásokon.

bortúra, borkóstoló

2012.01.19

Rólunk írták, Az ihatóbb Magyarorszégért cikke

Fater barátomat kicsit unszolni kellett, hogy látogasson ki a fesztiválra. A Strázsahegyi kalandozásokat nem lehet a fotelból átélni, ott kell lenni, kortyolni. A kissé zordan induló időjárás ellenére megduplázódott a látogatók száma a tavalyi fesztiválhoz képest.

Monori Pincefalu, rólunk írták

2012.01.16

Megtartottuk ezévi első rendi gyűlésünket

Bodor János nagymester hívó szavára megtartottuk első rendi gyűlésünket a Cimbora Borházban. Az elmúlt év eseményeinek összefoglalóját nagymesterünk tartotta, amelyben beszámolt, hogy a Borász Bál és Lovagi Lakoma kivételével minden hagyományos rendezvényünket megtartottuk, meghívásoknak eleget téve számos, a társ borrendek rendezvényein vettünk részt.