Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2019.08.07

Pincefalvak napja 2019 Bölcske

 

Ismét eljött a találkozás ideje!


Örömmel tudatjuk, hogy idén a Pincefalvak napja rendezvény Bölcskén lesz, 2019. augusztus 18-án,melyre szeretettel várják a borrend tagjait családjukat vagy más, a pincefalvak iránt érdeklődőket!

A lefoglalt 53 személyes busz megtelt, az utazási költség 53 fővel kalkulálva 3800 Ft/fő. A zenekar költségeit közösen álljuk! Az étkezési jegyeket a helyszínen mindenki maga vegye meg, ár és tartalom az alábbiak szerint. SOS kérem, megadni, hogy ki melyik (A,B, C ) menüt választja!
Indulás augusztus 18-án 6.45-kor a Penny árúház parkolójából!

Bölcske, pincefalu 

Kirándulásunk a festői szépségű Bölcskei pincefaluba irányul, gyönyörű pincefalu, rálátással a Dunára, szívélyes vendéglátás és nagyszerű programok várnak ránk. Monor Bor-Óka zenekart viszi magával, akik műsort adnak az összegyűlt vendégseregnek, utána pedig a zenekar kiséretében pincéről-pincére járva kóstoljuk a helyi és a vendég pincefalvak borait.


2019.07.25

Elindult a tanösvény tábláink karbantartása


A borrendünk által 2009 tavaszán létrehozott Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény ez év tavaszán volt 10 éves. Az eltelt több mint 10 év alatt egyszer már újra lett festve mind a 18 tanösvény tábla. Ma már az újrafestés előtt a fából készült vázszerkezeten is javításokat kellett végezni. Bokros Gábor borrendi társunk jóvoltából a javítások elkészültek, így a festések elkezdésének nincs akadálya. Még 2011-ben borrendi társaink és néhány pincetulajdonos vállalták, hogy gondozói lesznek a tanösvény tábláknak. Az eltelt évek során létrejött változások és sajnálatos haláleset miatt most egy újabb egyezség jött létre, amelyek alapján elindult a táblák újrafestése.

7. tábla

2019.07.03

Búcsúzunk borrendünk alapító és nagytanácsi tagjától


Május utolsó napjaiban kaptuk a hírt, hogy Takács Endre a Város és a borrendünk életének meghatározó egyénisége elhunyt.
TakácsEndre a 2000-ben megalakult Monor Környéki Strázsa Borrend alapító tagja és hosszú ideig a nagytanács tagjaként kincstárnoki tisztséget töltött be.
Borrendünk ezúton búcsúzik, szakértelme, segítőkészsége és nem utolsó sorban barátsága hiányozni fog.


2019.05.20

Kaszálás a Borvidékek Hétvégéje előtt


Tisztelt Borrendi Társak, Pincetulajdonosok!

Ezen a héten május 24-én pénteken 15 órától sötétedésig a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünk területén csoportos kaszálást szervezünk. Az utak, sorok, dűlők mentén, valamint a pince bakhátakat kaszálnánk. Kérjük, hogy aki tud és szabaddá tudja tenni magát az jöjjön segíteni, hozzon fűkaszát ha van és fű gereblyét.

Tegyük rendbe a borfesztivál területét, hogy méltón fogadhassuk vendégeinket!

pincefalu takarítás

Találkozás a Szt. Orbán téren!


2019.03.27

Tavaszi szemétszedés a pincefaluban


Hívunk és várunk a tavaszi, strázsahegyi, téglagyári és a vágóhídi pincék területére szervezett szemétszedésre és takarításra

2019 április 13-án!

Tarts velünk, hogy ismét megszépíthessük az ezer pince faluját az illegálisan lerakott hulladékkupacoktól.
Gyülekező 8.45-től a Bacchus téren.

szemetgyujtes

2019.03.25

Rendi gyűlés a KultPincében


A megbeszélés tárgya volt a közelgő XXV. Városi és Térségi Borverseny, valamint a 

2019. évi
Borvidékek Hétvégéje rendezvény, a terveket, szervezés állását és a borrendi feladatokat  

Hanzelik Andrea a Vigadó ügyvezetője ismertette.

Köszönjük a KultPincének  a hangulatos helyszínt és finom vacsorát!
    
Rendi gyűlés a KultPincében