Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2021.08.12

Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál


2021.Augusztus 14.

Az Idei rendhagyó fesztiválunk Fővédnöke
Kokai Szent Donát Borrend
akik boraikat is el hozzák és kóstoltatják !!

Borokat kóstoltat még a Péteri Borbaráti Kör Egyesület Tagjai mellet a Monori Barátaink is.

Óhegyi Borbap 2021

Borrendünk is részt vesz a rendezvényen egy sátorral, bor kínálással és és melegétellel várjuk a bornap vendégeit

2021.08.10

Szépség és szomorúság a Strázsahegyen

Borrendünk célja, hogy pincefalunk, a Strázsahegy minél több táji és hangulati szépségét mutassa be a helyiek és a hozzánk látogató vendégek számára. Azonban szükségét érezzük annak is, hogy megmutassuk az árnyoldalakat, Monor, a pince és szőlőtulajdonosok számára nem éppen kedvező folyamatokat is. Meg kell említenünk a zárt pincesorokba beköltözőket, ahol nincs megfelelő terület a folyamatos életvitelhez, nincs szemét elszállítás, nincs víz és még lehetne folytatni, hogy mi minden hiányzik a normális életvitelhez. A pincesoron történő életvitelszerű bentlakás nem csak a rendezetlenségével zavaró, de a pinceszomszédok pincehasználatát, pincéjük értékét is igen kedvezőtlenül befolyásolja.

2021.08.09

Nagytanács ülés emlékeztetője

 

Időpont: 2021. augusztus 3. 18 óra

Helyszín: Lukácsy pince Monor Strázsahegy Présházsor

Résztvevők: Mellékelt jelenléti ív szerint

Napirendi pontok:

0.Nagytanácsi fotózás

1.Tisztségek felosztása

2.Egyesületi eszköz- és vagyonnyilvántartás

3.Tisztújító rendi gyűlésen tapasztaltak megbeszélése

4.Soron következő rendezvények egyeztetése.

5.Egyebek


Nagytanács

2021.07.20

Nagytanács választás 2021


2021 július 19-én megtartott rendi gyűlésén a tagság megválasztotta a következő négy évre a vezetőségét. A Megválasztott vezetőségnek eredményes és jó munkát kíván az egész tagság.


Borrend rendi gyűlés

2021.06.14

Ünnepi rendi gyűlés Kiss Péter pincéjében


Végre ismételten együtt voltunk Kiss Péter pincéjében egy ünnepi rendi gyűlés és vacsora keretében. Ezt az alkalmat használtuk fel, hogy tagjainknak bemutassuk a református nagytemplomban 2000 május 20-án megtartott ünnepi alakuló és avató ünnepségünkről készült film digitalizált változatát. Megható volt látni mindazon rendtársainkat akik már nem lehetnek közöttünk és látni 21 évvel fiatalabbnak mindazokat akik a mai napig velünk vannak. Ezt a digitalizált filmet most közzé tesszük.


2021.02.08

Zátrok Károlyra emlékezünk


Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Zátrok Károly a Monor Környéki Strázsa Borrend alapító tagja, egy igaz barátunk 2021 február 8-án elhunyt! 

Emlékét szívünkben megőrizzük és őszinte részvétünk a családnak!

Zátrok Károly

2021.02.05

Vannak vidékek legbelül fotópályázat eredményhirdetése és kiállítás megnyítója

Vannak vidékek legbelül fotópályázat és kiállítás


Kiindulva abból, hogy a KultPincea bor, a gasztronómia és a kultúra találkozóhelye, már harmadik alkalommal hirdeti meg a „vannak vidékek legbelül” fotópályázatot és az azt követő kiállítást. A meghirdetés kiemelt célja, hogy a fotósok – legyenek azok profik vagy amatőrök – fedezzék fel a pince és szőlőtulajdonosaink számára oly kedves Monori Pincefalut és a hozzá kapcsolódó szőlőskertek szépségeit, az ott munkálkodó vagy éppen szórakozó embereket, készüljenek olyan fotók, amelyek közzétételük során felkeltik a nagyközönség érdeklődését és kedvet csinálnak egy pincefalu túrára, borkóstolásra. Megismerve pincefalunkat, már szívesebben lesznek vendégeink borünnepeinken, rendezvényeinken.


2020.12.23

Borrendünk veszteségei


A borrend létrejöttének alapfeltétele minden esetben a bor és egymás tiszteletén alapuló részben szakmai, de egyben egy összetartó baráti közösség. Az alábbiakban felsorolt tagtársaink, barátaink hiányoznak mindennapjainkból, szakmai munkánkból és a baráti összejöveteleinkről.


Az alapítók


2020.11.01

Tolmácsi Miklósra emlékezünk

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Tolmácsi Miklós a Monor Környéki Strázsa Borrend tagja, nótafája és karmestere, a Monor Hegyessy Lions Club aktív segítője és támogatója, a Monori Pincefalu ikonikus alakja, fáradhatatlan segítője, egy igaz barátunk tragikus hirtelenséggel elhunyt!

Temetés: 2020 november 13-án 14.00 óra Aszód Római Katolikus temető!

Emlékét szívünkben megőrizzük és őszinte részvétünk a családnak!