Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2015.07.12

Megjelentek az amerikai szőlőkabóca lárvái, védje meg szőlőjét!

2013 augusztusában Magyarországon először, a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának növényvédelmi felügyelői által, Lenti községben gyűjtött levélmintákból és Kerkateskánd határában befogott szőlőkabócákból mutatta ki a NÉBIH Növény-egészségügyi és Molekuláris Biológiai Laboratóriuma (NMBL) az aranyszínű sárgaság fitoplazmát (Grapevine flavescence dorée phytoplasma, Phytoplasma vitis).

Miért jelent veszélyt?

Az aranyszínű sárgaságot okozó grapevine flavescence dorée (FD) phytoplasma a szőlő egyik legveszélyesebb kórokozója. A fertőzés következtében a szőlőtőkék terméshozama 20-50 %-kal csökkenhet, a beteg növények száma évente megtízszereződhet.

Amerikai szőlőkabóca

2015.07.12

Eladó pince és szőlő

Terület: 6160 m2 2/4 része gyümölcsös 106 db gyümölcsfával, 1/4 része kordon művelésű szőlő, 1/4 pusztaföld. Az egész terület be van kerítve, kapuval zárható.

Az ingatlanon fúrt kút van, a területen öntöző csapok vannak végig vezetve.

Az épület 4 szintes, kettő szint a földfelszín alatt, kettő a földfelszín felett. Az épületben a víz beszerelve, mosogató, zuhanyzó beköthető. A padlásszoba nincs befejezve. A pincében működő vízcsap van. Teraszról panorámás kilátással /Monor város látható /.

Jó közlekedéssel / az ingatlan közútról nem közelíthető meg /

Az ingatlanra mindkét végéről kerítéssel és bezárt kapukkal biztosított magán úton lehet bejutni. Egyik bejárat az Akácos dűlő felől, a másik pedig a forrás dűlő felöl közelíthető meg.

Az ingatlan ára tartalmazza a hozzá tartózó felszerelést. Pl: hordók, 10hl rozsdamentes kád, prés, elektromos szőlőcsumázó stb.

Az ingatlan ára: 9 millió Ft.

Érdeklődni: 06-29-412-219, 06-30-6598933 telefonszámon lehet.

Monori Pincefalu, eladó pince és szőlő

2015.06.23

Bortárs filmfesztivál és fotópályázat díjnyertes alkotásai

A Monor Hegyessy Lions Club, a Monor Környéki Strázsa Borrend és a KultPince - Monor Város Önkormányzata támogatásával 2015-ben meghirdetett a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek, egyéb mozgóképek fesztiváljának és fotópályázatának díjnyertesei alkotásai.