Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.11.02

Borászati díjtételek változása

A forgalomba hozatali engedély kiadásának és az ahhoz kapcsolódó analitikai vizsgálatok díja az alábbi borászati termékek esetében: (1. melléklet a 63/2012. (VII. 2.) VM rendelethez):

2012.10.25

Strázsahegyi Töklökő a KultPinceében

Az elmúlt vasárnap délután játékos programokra és egy kis eszem - iszomra invitálta az érdeklődő közönséget a KultPince. Ahogy vendégeink a pincefalu kapujába, a Szent Orbán térre érkeztek, Kiss Péter borrendi társunk által ez alkalomra készített "Tökfilkó" fogadta a felfelé igyekvő embereket, nem árulunk el nagy titkot van aki köszöntötte is a kerítés mellett üldögélő figurát. A köszöntőket, hogy ne érje őket csalódás, a gazda visszahívta egy pohár borra. 

Monori Pincefalu, Strázsahegyi Töklökő, KultPince, bortúra, borkóstoló

2012.10.08

Tűvé-tevők a Jászaiban

Igazi siker a Jászai Mari Általános Iskola aulájában. Illyés Gyula Tűvé-tevők egyfelvonásos vásári komédiájának premier előadásának részesei lehettünk.

2012.10.07

Szüreti Sokadalom és jótékonysági főzés 2012

Hagyományoknak megfelelően, az idei Szüreti Sokadalom menete a Dózsa György úti Gazdakör Székház elől indult. Ebben az évben a városközpont felújítása miatt más úton ment a menet, így az első megálló a Monori Idősek Napközi Otthona előtt volt, majd a sokadalom résztvevői  zeneszó mellett  vonultak tovább az Ady Endre úton a Nicolette Panzióig.


Szüreti Sokadalom, főzés, borkóstoló

2012.10.02

Szüret a pincefaluban

Ahogy az lenni szokott ebben az évben is egy jó hangulatú családtagok és barátok részvételével egy, a régi időket idéző, jó hangulatú, időnként énekszóval is színesített szüret részesei lehettünk a Bodor Borház szőlőskertjében.

2012.09.29

Jótékonysági főzés a Szüreti Sokadalom keretében

A jótékonysági főzés szervezője a Monori Lokálpatrióta Egylet, felelős személy, Balogh Péter.
Tel: 30/9869-371
Időpont: 2012 szeptember 29

Rendezvény támogatói: 

Monor Környéki Strázsa BorrendGemini Televízió
Kövál Zrt.
Monor Város és Uszoda Üzemeltető Nonprofit Kft.
Monori Gazdakör
Monori Polgárőr Egyesület
Régió Lapkiadó Kft
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.

2012.09.21

Koccintás 2012 eredmények

Fergeteges Koccintással köszöntött be az ősz!

 

Idén 12 borvidéken közel 20 település indult a legkedveltebb borvidéki település címért. Számos új helyszínen várta a borkedvelőket a helyi bor, hogy borászokkal és egymással koccinthassanak. A borvidéki települések programokkal, figyelemfelhívó kampányokkal már a versenyt megelőző hetekben készültek a vidám megmérettetésre.
A jelentős megmozdulásnak köszönhetően idén közel 11 ezer ember koccintottegyszerre szerte az országban. A borvidéki településeken szervezett különböző rendezvényeknek köszönhetően a koccintáson résztvevők még sokáig élvezhették a helyi borokat, ismerkedhettek a borvidéki teleülések értékeivel.

Monori Pincefalu, Monori Koccintás 2012, borkóstoló, bortúra