Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2016.05.26

Tanösvény tábláinak és környezetének gondozása

Ezer Pince Szőlészeti és Borászati tanösvényünk májusban lesz 7. éves, így eljött az ideje, hogy a karbantartásáról illetve felújításáról gondoskodjunk. Az alábbiakban felsorolt táblák gondozói az előző karbantartás során is vállalták, hogy gondozzák a táblákat és azok környezetét. Mindezt abból a célból, hogy egyrészt megőrizzük tanösvényünk állapotát, másrészt pedig a pincefalunkba látogató vendégeink maradéktalanul élvezhessék sétájukat a tanösvény mentén. A gondozói feladat nem jelent mást mint a gondozó a gondjára bízott táblára időnként ránéz, jelzi az esetleges rongálást, rongálódást, gondoskodik kijavíttatásáról, karbantartja a táblát, azaz időszakosan újrafesti és gondozza a tábla környezetét. Várjuk az időjárás szárazra fordulását és a fa részek kiszáradását követően nekilátunk a munkának. A felmerülő anyagköltségeket borrendünk számla ellenében téríti, a városi pályázaton erre a feladatra nyerünk 100.000 Ft-ot! A festés alapanyagát, ecsetet.... központilag vesszük meg és mindég továbbadjuk!

Tanösvény, monor, Monori Pincefalu

2016.05.26

Elkészült a Borvidékek Hétvégéje 2016 részletes programja

A június 11-én megrendezésre kerülő rendezvény az elmúlt években nem csak városunk, de Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát. A több hónapos előkészítő munkának és a helyi pincetulajdonosoknak köszönhetően 30 nyitott pince várja az ide látogatókat. 

A részletes programokat és a nyitott pincéket a Fesztiválújság tartalmazza, melyet letölthetnek erre a linkre kattintva:



Bor-óka együttes

2016.05.25

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016

Nagy örömünkre 2016-ban már 11. alkalommal került megrendezésre  a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny a Monori Pincefaluban. Mondhatjuk, hogy máig ez az egyetlen olyan terep kerékpárverseny az országban amelyet egy pincefaluban rendeznek meg. Ma már történelem, hogy 2004 - 2005 telén - pontos dátumot már nehéz lenne kideríteni - Bodor János pincéjében a Monor Környéki Strázsa Borrend vendége volt Volcz Zolán, aki a GIANT - Gyömrő Kerékpáros Klub keretében fő szervezője volt a gyömrői terep és országúti kerékpár versenyeknek. 

2016.05.18

meghívó

Tisztelt Rendtársak!


Rendi gyűlést tartunk 2016 május 26-án 18 órakor, melyre szeretettel meghívunk.

Helyszín: A Vigadó emeleti nagyterme

2016.05.14

II. Gyömrői Pálinkaverseny

2. Gyömrői Pálinkaverseny 2016 június 25. szombat verseny – mely a 2016-os Romantika Ünnepe Gyömrőn (RÜGY) programsorozatba illesztve kerül megrendezésre – kiírása támogató: Gyömrő Város Önkormányzata
fővédnök: Gyenes Levente polgármester. Helyszín: Új Halászkert Étterem


2016.05.14

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


2016.05.12

Megújult közösségi tér a pincefaluban

A Monori Lokálpatrióta Egylet szervezésében nagy esemény lesz május 21-én a Bacchus-téren! (Bajcsy-Zsilinszky út vége) Dr Zsombok László Monor Város Polgármestere kb. 12 órakor átadja Monor új közösségi terét, szeretettel várják az érdeklődőket. BP.


2016.05.11

Nagytanácsi értekezlet

Kiss Péter nagymester pincéjében ülésezett borrendünk nagytanácsa. Döntés született, hogy mely szőlőfajta lesz az alapja Monor Város zászlósborának. Feladatok lettek kiosztva a Borvidékek Hétvégéje szervezésével kapcsolatban. Ismertetésre került, hogy a tanösvényünk táblái felújításra szorulnak. Borrendi kirándulásról egyeztettünk, illetve döntés született, hogy rövidesen rendi gyűlést kell tartanunk, egyrészt az elmúlt év értékelése okán, másrészt pedig további feladatok vállalására lesz szükség a tagok részéről, hogy méltóképpen tudjuk fogadni borrendi vendégeinket a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkön.

Monor Környéki Strázsa Borrend