Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2020.05.03

Borrendi tagoknak és minden borkedvelőnek, igyunk hazai bort!


Mindannyiunk életében jelentős változást hozott a koronavírus járvány, úgy a magánéletben, mint az üzleti szférában. A negatív gazdasági következmények mindenkit érintenek, ebből sajnos a szőlészettel, borászattal foglalkozó gazdaságok sem maradtak ki.

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnöksége is csatlakozik és támogatja azokat a kezdeményezéseket, hogy a tagság próbáljon meg a borrendi szellemiségnek megfelelően mindent megtenni, hogy segítse a borászatokat azzal, hogy magyar termelőtől, magyar bort vásárolunk, lehetőleg a termelőtől és nem közvetítő útján.

2020.02.16

Ez év májusában 20 évesek leszünk


Két évtized nagy idő, felhatalmazást ad a visszatekintésre, számvetésre. Kívülállóként, de a borrendet a kezdetektől ismerő és elismerő szemmel gondolom át az elmúlt éveket, és górcső alá veszem, hogy mit köszönhetünk nekik.
Gondolhatnánk, hogy a 21. században idejétmúlt lovagrendet alapítani, pedig nagy felelősség az évszázados hagyományok tiszteletének megfelelni, egyidejűleg a ma elvárásaiban is helyt állni. Sokat mond a rend esküjének szövege is:


Avatás


„A borra érvényes re­gulákat mindenkor betartom. Bort csak szőlőből készítek, nem hamisítok, hamis tanácsadókra nem hallgatok; csapot, papot nem feledek. A Strázsa- és Száraz-hegy környéki hagyományokat ápolom, azokat barátaimmal megismertetem.”

2020.01.13

Borrendünk a Jégvirágtól Borvirágig 2020 rendezvényen


Borrendünk létezésének XX. éve jól kezdődött, részt vettünk a Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások 2020 rendezvényen. Jó hangulatban több mint két üstnyi forralt bort mért ki a lelkes csapat. A forralt bor mellé a Malacos Étterem sikerrel kínálta Bundás röfi ételét.

Jégvirágtól Borvirágig

2019.12.10

XIX. évet zártuk a KultPincében


Évbúcsúztató rendezvényünk Ambrózi Pál évértékelő beszámolójával indult, amelynek helyszíne a KultPince volt. A beszámolót követően kezdődött a vacsora, amelyhez háttérzenét Petrik Balázs szolgáltatta. A vacsorát követően ahogy az lenni szokott, jó hangulatban folyt a beszélgetés, a tánc és a rendezvény vége felé a nótázás ideje is eljött.

BorrendBorrend


2019.11.24

Vendégek voltunk a Tihanyi Garda Fesztiválon


Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült,ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 18 éve a Garda Fesztiválra. A háromnapos fesztiválonn felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai.

Borrend

2019.11.12

Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora


Nagyszerű és hangulatos Márton-napi Újbor Ünnep részesei voltunk, 22 kiállító borász, 80 féle igéretes újbor, közel 200 vendég, autentikus népzene a BOR-óka zenekar jóvoltából és nem utolsó sorban Miki papa ízletes libavacsorája. Mindez a színvonalas helyszínt biztosító Monori Vigadó Kultúrális és Civil Központ dísztermében.

Márton-nap Monor

2019.11.12

Juhfark Fesztivál Somlószőlősön


Borrendünk Szent Erzsébet tagozata vett részt Somlószölősön a Juhfark Fesztiválon. A diszvendég dr Nagy István agrárminiszter nyitotta meg a rendezvényt. Szakmai előadások után következett a borlovagrendek felvonulása. Az egy napos rendezvényborlovagok avatásával és zenei programokkal folytatódott.

Borrend

2019.10.06

Rendi gyűlés a KultPincében

Napirendi pontok:

  • Alapító tagtársunk Berki István születésnapi köszöntése
  •  A november 9-i Márton- napi újbor ünnep előkészítése, a kiállító borászok-borászatok jelentkezése, ilIetve meghívása. A rendezési feladatok pontosítása, a feladatok felosztása, Márton-napi ceremónia. 
  • Év-végi Batyus bál szervezése
  • Elmaradt tagdíjak rendezése
   

2019.09.07

Ungerbauer szőlőiskola szaporítóanyag ajánlata a 2019-2020 időszakra

Szőlő szaporítóanyag ajánlat!


Az Ungerbauer szőlőiskola szőlővesszőiregisztrált törzstelepekről származnak, és államilag ellenőrzött szőlőiskolában kerülnekgyökereztetésre, az Alföld legnagyobb és legrégebben üzemelő telepén.


Szőlő szaporítóanyag


Vásárlás esetén telepítési tanácsadással is állunk vásárlóink rendelkezésére! Előrendelés esetén bármely fajtát előállítjuk!