Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2024.06.04

Borvidékek Hétvégéje 2024

Borvidékek Hétvégéje 2024 rendezvény egy héttel korábban a megszokott időponttól eltérően került megrendezésre a Monori Pincefaluban. Monor Városa és a Monor Környéki Strázsa Borrend szervezésében. A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségét Enese Beáta alelnök, Monor városát Darázsi Kálmán polgármester úr képviselte rendezvényünkön.

Az esős reggelt követően, mire a meghívott borrendi vendégeink érkeztek, az időfelelős megkegyelmezett a szervezőknek és így Kiss Péter Szt. Orbán téri pincéjében jóhangulatú találkozó részesei lehettünk. A közösen elfogyasztott ebédet a Péteri Borbarátkör tagjai készítették, amelyet a vendéglátók és vendégeink jóízűen elfogyasztottak. Köszönjük a finom töltött káposztát, amelyben a töltelék stílusosan szőlőlevélbe volt csomagolva. Az ételhez monori borainkat kínáltuk, kiemelve Bóka János lovagtársunk borát, amely ebben az évben kiérdemelte a Monor Város Bora címet.

2024.05.22

Rendi gyűlés 2024.05.14.

Megtárgylandó témák

Beszámoló a 2023. évről, mérlegbeszámoló megtárgyalása, elfogadása

2024 évben lezajlott, és a Borrend előtt álló események

Középpontban a Borvidékek Hétvégéje 2024 rendezvény, ezen belül a hozzánk látogató borrendek méltó fogadása és vendéglátása

2024.04.10

Városi és Térségi Borverseny Monor

Meghívó

Kedves Borkedvelő Barátunk!

 

Szeretettel meghívjuk Önt a monori Művelődési házban

(2200 Monor Bocskai o. 1.), ahol a

XXVIII. Monor Térségi Meghívásos Borverseny kerül megrendezésre.

A verseny 2024. április 13-án, szombaton 1500órakor kezdődik.

A verseny helyszíne megközelíthető a Bocskai utcai főbejárat felől. Parkolási lehetőségek: Kossuth Lajos utcai és Bocskai utcai parkolókban.


2024.04.08

I. Strázsa-hegyi Toyota Trail Futóverseny

Monor Város Önkormányzatával együttműködve a Vigadó Nonprofit Kft. 2024. április 28-án (vasárnap) szervezi meg az I. Strázsa-hegyi Toyota Trail Futóversenyt.

A verseny célja a futósport és ezáltal az egészséges életmód, a rekreáció népszerűsítése Monoron. A Strázsa-hegy és környékének bemutatása mind a helyi lakosok, mind az ide látogatók számára, mint izgalmas, szép, változatos futóterep, mely össze tud kapcsolódni a fejlődő és egyre népszerűbb pince és borkultúrával.


2024.02.25

Borrendi Borász Bál 2024

Jó hangulatú borász bál, amely széles választékú üdvözlő itallal és örömteli találkozásokkal indult A polgármesteri köszöntőt követően következett a vacsora, amelyet az Op-Art Étterem készített és szervírozott, minden egyes fogáshoz, az ételhez illő, a monori borászok, leginkább a borrendi tagok által felajánlott borokat kínálta felszolgáló személyzet. Vacsorát követően kezdetét vette a bál, talapalávalót a No Disc Zenekar szolgáltatta, táncoltunk, jókat beszélgettünk és fogyasztottuk a monori borokat.